Назад
”Athletes Speakers”

Возбудени сме да споделиме дека се одржа и првиот состанок за проектот “Athletes Speakers”, финансиран од Европска Унија каде МОК е координатор, а во соработка со шест други партнери:  Stichting European Network for Innovation And Knowledge, Champions Factory Ireland Limited, AJFS - Asociación de Jugadores de Fútbol Sala, Бугарската параолимписка асоцијација, Slovenský olympijský tím и Sport Evolution Alliance

Заедно со партнерите се собравме во Скопје на 17 февруари да разговараме за содржината и да донесеме важни одлуки за успешен и влијателен проект.

Проектот „Athletes Speakers “ има за цел да развие, тестира и имплементира иновативна програма за едукација и обука прилагодена што им дава овластување на елитните спортисти да станат активни преку подобрување на нивните комуникациски вештини.

Како дел од нашата заложба за одржливост, за време на настанот покренавме и зелена иницијатива со засадување дрвја во Паркот на езерата, Општина Аеродром. Веруваме дека ова ќе придонесе за намалување на емисиите на јаглерод и обезбедување на еколошка одржливост.

Со задоволство ги превземаме овие чекори кон подобра иднина и едвај чекаме да го видиме влијанието од нашите напори.

Како дел од нашиот план за дисеминација, ќе користиме хаштагови како:

#sustainability #greeninitiative #athletecommunication #sportspeakers #eliteathleteempowerment #speakupathletes #talklikeapro #AthleteLeadership #communicationmatters #gamechangerspeakers #AthleteVoice #SpeakwithImpact #athleteadvocacy #EmpoweringAthletes #communicationtraining #athleteinfluence #effectivecommunication

Благодарност до сите што ни се придружија на почетниот настан и со нетрпение очекуваме да работиме заедно за да направиме позитивно влијание. Останете во тек за повеќе информации околу следните активности!

#kickoffathletesspeakers #sustainability #greeninitiative #collaboration #partnerships #positiveimpact

Општина Аеродром