Назад
Финална конференција во рамки на Еразмус проектот ,,GE Force”
001

Минатата недела во Португалија се одржа финалната конференција во рамки на Еразмус проектот ,, GE Force”. На конференцијата се презентираа продуктите кои беа развиени во рамки на проектот, вклучувајќи ги:

-истражувањето и водичот на добри практики,  

-едукативната онлајн програма наменета за млади спортисти и спортистки и 

-системот за самоевалуација кој можат да го користат сите спортски организации со цел да увидат колку нивните спортски политики се со интегрирана компонента на родова еднаквост. 

Сите развиени продукти се достапни на веб страницата: https://genderequalityforce.com/#features


003
002