Назад
Запален олимпискиот оган!
ogan 3

Оживејте го со нас незаборавниот момент од церемонијата на палење олимписки пламен во Париз 2024 одржана во Античка Олимпија . Грчкиот веслач, златниот олимписки медал во Токио 2020 Стефанос Нтускос 🇬🇷, ја имаше честа да биде првиот носител на факелот пред да го предаде факелот на француската пливачка, олимписката шампионка Атина 2024, Лоре Манауду (Официел) 🇫🇷. Олимпискиот оган, олицетворувајќи мир и надеж, ќе патува низ Грција пред да биде однесен во Франција, пристигнување на церемонијата на отворање во Париз на 26 јули.

ogan 4
ogan 2