Назад
Оддржана конститутивна седница на Управниот одбор на МОК

Вчера во Олимпискиот центар Јане Сандански се оддржа конститутивна седница на која беше потврден новиот состав на Управниот одбор. 


Беа избрани и тројца потпретседатели на УО и тоа Димитар Костадинов, Цветанка Макаровска и Дејан Митровски.

мок уо 1

На дневниот ред беше финансискиот извештај и завршната сметка за 2023 година кој беше усвоен едногласно. 


Се разговараше и за следните ОИ Париз 2024, како и за организацијата на Европските младински олимписки игри кои ќе се оддржат следната година токму во Скопје.


На крајот на седницата, претседателот Димевски ги повика спортските работници од целата држава да се приклучат на Олимпискиот ден кој оваа година ќе се одржи на 6 април и повика на дружење. Настанот ќе се оддржи во спортскиот комплекс Јане Сандански.

мок уо 2