Назад
Претседателот на ISSF, Лучијано Роси во посета на МОК (видео)
issf 3

Претседателот на Меѓународната Спортско Стрелачка Федерација, Лучијано Роси беше во посета на МОК. 


Заедно со него беше и претседателот на Македонската Спортско Стрелачка Федерација, г-динот Јордан Тасевски кој се заблагодари за сета помош и поддршка која ја добива федерацијата и честа за првпат еден претседател на меѓународната организација да биде во посета на Македонија. 

issf 4

-Се заблагодарувам на Македонскиот Олимписки комитет за одличната соработка со ИССФ и МССФ која е на многу високо ниво, истакна Роси.

issf 1

Димевски и Роси разговараа и за многу проекти поврзани со идните млади стрелци кои еден ден секако ќе ја претставуваат Македонија на следните Олимписки игри.

issf 2