Назад
Висока делегација на Косовскиот Олимписки комитет во посета на МОК

Претседателот на Косовскиот Олимписки комитет, Исмет Красниќи, генералниот секретар Бесим Алити и потпретседателот Милаим Кељменди престојуваа во Скопје, каде што беа примени од претседателот на МОК, Даниел Димевски.


👏 Му го честитаа реизборот на претседателот Димевски за новиот мандат (2024-2028) на чело на МОК.

🤝 Двете страни ја искористија можноста да разговараат за Олимписките игри во Париз 2024 година, а договорија продлабочување на соработката во различни проекти меѓу двата национални олимписки комитети.

KOK i MOK