Назад
Работна Средба на Димевски со врвот на Европските олимписки комитети

Нова финансиска поддршка за Македонскиот спорт


Во Тирана, Република Албанија се одржа работна средба меѓу претседателот на МОК, Даниел Димевски и Претседателот на Европските олимписки комитети, Спирос Капралос (Грција) и генералниот секретар Рафаеле Пањоци (Италија), на која беа договорени дополнителни програми за МОК, во Олимписката 2024 година. 


Европските младински олимписки игри Скопје 2025 исто така беа тема на разговор, а од страна на Претседателот Димевски беше даден извештај за досегашните подготовки. 


Изразувајќи големо задоволство за досега сработеното, врвот на Европските олимписки комитети дадоа висока оценка за досегашните активности и за постоечката спортска инфраструктура, а на Претседателот Даниел Димевски му ветија сигурна финансиска поддршка за организација на овој најголем меѓународен мулти-спортски настан за 2025 година, потенцирајќи ја можноста за учество на младите македонски спортисти во сите спортови кои ќе бидат на програмата на овие Европски младински Олимписки игри.

daniel albanija