Назад
Проектот Гамес одржан во Прага

Партнерството на проектот Гамес во Прага го одржа редовниот состанок со цел размена на искуства околу имлементацијата на националните акциски планови за родова еднаквост. Претставници/чки од Олимписките Комитети на Ирска, Турција, Грција, Латвија, Чешка, Германија и Белгија ги споделија добрите практики, предизвици и следни чекори со цел исполнување на целите на планот. Финалната конференција во рамки на овој проект е закажана за месец март во Брисел.


Националниот акциски план на ОКСМ за првпат досега ќе претстави т.н квоти односно минимум на родова застапеност во структурата на Комитетот и своите членки-федерации.

praga 4
praga 2