Назад
Засилување на соработката помеѓу МОК и Француска амбасада

Во просториите на МОК се оддржа состанок помеѓу Претседателот на МОК, г-дин. Даниел Димевски, и Директорот на Францускиот институт во Скопје, г-дин. Иго Бештел. Главната тема на овој состанок е засилување на соработката помеѓу МОК и Француска амбасада во врска со надлежните дејности поврзани со претстојните Олимписки и Параолимписки игри во Париз за 2024 година. Во наредниот период се очекуваат активности од кои македонските спортисти ќе извлечат значителни придобивки во подготовката за нивното учество на игрите.

francuska amb