Назад
Форум за родова еднаквост (Зелено ‘Ртска Република)

Минатата недела делегација на Олимпискиот Комитет учествуваше на Форумот за родова еднаквост организиран од Асоцијацијата на Национални Олимписки Комитети на Африка што се одржа во Зелен ‘Ртска Република ( Cabo Verde).

На Форумот, координаторката на Еразмус проектот ГЕ ФОРЦЕ, Силвија Митевска, ги претстави продуктите развиени во рамки на овој проект а вклучуваат онлајн едукативна програма за родова еднаквост наменета за млади лица од спортскиот сектор и онлајн алатка за самоевалуација што може да ја користат спортски организации. 

Овие две алатки се достапни онлајн и се бесплатни за користење. 

Дополнително, беа претставени и останатите тековни активности и програми што Олимпискиот Комитет ги реализира во полето на еднаквоста.