Назад
Проект “SWOL”
swol baner

Дали сте спортски клуб заинтересиран за унапредување на родовата еднаквост и застапеност на лидерско ниво?

Дали сте лидер кој сака да создаде правичен, безбеден и праведен спорт за сите?

Придобивките од приклучувањето на нашиот проект SWoL се многу! Ние ќе ве поддржиме во развојот на активности за:

Отстранување на социо-културните бариери;

Развивање и владеење кое гарантира еднаква застапеност на сите нивоа;

Обезбедување еднаква плата за мажите и жените на еквивалентни позиции;

Спроведување на родово-инклузивни политики и многу повеќе…

Следете не на: https://swolproject.com/mk/