Назад
Бокс на Европските игри во Краков

Денес на програмата на Европските игри се натпреварите во бокс за нашите Озмен Илхан Атила и Ален Рустемовски.

Во Нови Тарг арената во првото коло, во категоријата до 63,5 кг. Озмен Илхан Атила се среќава со Џанлуиџи Маланга од Италија, додека Ален Рустемовски во категоријата до 57 кг. ќе го предизвика Махмуд Небил Ибрахим од Шведска.

Во машкиот кајак спринт на 500 метри, се натпреварува и Владимир Малески.