Назад
Емил Павлов не успеа да се пласира во полуфиналето

Нашиот најдобар каратист ја имаше победата, но малото невнимание го чинеше Емил Павлов ипон во корист на Стефан Команеску за победа од 4:6 на Европските игри во Краков, Полска.

Павлов имаше скор 1:2 недоволен за пласман во полуфиналето. Првата борба Емил ја загуби од домашниот каратист Милош Сабиецки со 4:8, а во втората против Бурак Ујгур од Турција победи со 6:0.


Група А:


Емил Павлов – Милош Сабиецки (Полска) 4:8


Емил Павлов – Бурак Ујгур (Турција) 6:0


Емил Павлов – Стефан Команеску (Романија) 4:6