Назад
Нов национален рекорд на штафетата 4×100 метри

Поставен нов национален рекорд. Штафетниот тим во состав Андреас Трајковски, Огнен Стефановски, Михаил Петров и Јован Стојоски трката 4×100 ја истрчаа за 41,75 што е за секунда и 11 десетинки подобро време од претходниот рекорд (42,86) кој беше на сила од 2013 година.

atletika-mkd-4x100-drzaven-rekord