Назад
ЕВРОПСКИ ИГРИ КРАКОВ – МАЛОПОЛСКА 2023

Денес во Олимпискиот центар “Јане Сандански“, беа претставени најдобрите македонски спортисти кои ќе учествуват на Европските игри Краков Малополска 2023 (21 Јуни - 2 Јули 2023 година) и тоа:

Емил Павлов - Карате

Анастасија Мојсовска - Спортско стрелаштво

Мартин Ангелески - Спортско стрелаштво

Мирјана Релиќ - Таеквондо

Анамарија Георгиевска - Таеквондо

Дејан Георгиевски - Таеквондо

Димитар Пејчиновски - Текбол

Анѓел Петрушев - Кајак

Никола Малевски - Кајак

Владимир Малевски - Кајак

Николовски Никола - Мечувалство

Србиноски Петар - Мечувалство

Дамјаноски Петар - Мечувалство

Тодороски Матеј - Мечувалство

Озмен Илхан Атила - Бокс

Ален Рустемовски - Бокс

Арјан Исени - Бокс

За време на Европските игри 2023 ќе се одржат и натпреварите од третата Европска атлетска лига на кои ќе учествуваат и најдобрите македонски атлетичарки и атлетичари.

Македонските спортисти подготвени го чекаат почетокот на игрите верувајќи во своите квалитети и со верба за освојување медал на Европските игри.

Македонското знаме на церемонијата на отварање на игрите ќе го носат Милијана Рељиќ и Емил Павлов.

Најдобрите македонски спортистки и спортисти ќе отпатуват во Краков на 19 Јуни.

Видео од настанот:

https://www.youtube.com/watch?v=VbtfOOXgGvw

https://www.facebook.com/IgrzyskaEuropejskie2023

#oneteamonevissiononegoal

#TeamMKD 🇲🇰 🇲🇰 🇲🇰

#weareunity

#krakow2023

#EuropeanGames2023

#EG2023

🇲🇰🇲🇰🇲🇰