Назад
Потпишан договор за партнерство ЈОМА – МОК

Благодарејќи на договорот за стратешко партнерство меѓу Шпанскиот и Македонскиот олимписки комитет потпишан пред две години од страна на претседателите на двата Олимписки комитети, претседателот на МОК, Даниел Димевски и генералниот менаџер на ЈОМА г-дин Алберто Лопез Гонзалез, потпишаа договор за партнерство и соработка. Со овој договор, најдобрите македонски спортисти и репрезентации, кои ќе учествуваат како дел од Олимписката делегација на МОК на Европските игри Краков 2023, младинските зимски Олимписки игри Гангвон 2024 и Олимписките игри Париз 2024, ќе бидат облечени во спортската опрема ЈОМА, силно верувајќи дека во опремата на ЈОМА, најдобрите македонски спортисти-олимпијци ќе освојот многу медали на гореспоменатите натпреварувања.

IMG-20230601-WA0007(1)