Назад
Kонференција на проектот GAMES

Во Атина, Грција ќе се одржи конференција на проектот GAMES, каде домаќин ќе биде Грчкиот Олимписки комитет на 23 мај 2023 година од 13.00 до 18.00 часот (CEТ).


Kонференцијата на проектот GAMES се очекува да претстави различни стратегии и чекори што може да се преземат во однос на родовата еднаквост во спортското лидерство, притоа прикажувајќи ги главните активности и резултати произведени во рамките на проектот. Оттука, таа се стреми да промовира подобро разбирање на заедничките предизвици и релевантни активности за успешно промовирање на родовата еднаквост на лидерските позиции меѓу европските комитети и нивните НСФ.


Ве молиме, пополнете го формуларот за регистрација доколку сакате да присуствувате онлајн на конференцијата на проектот GAMES: https://tinyurl.com/rhhns7vn

games