Назад
“СПОРТ ЗА ОПШТЕСТВЕН НАПРЕДОК”

Спортскиот директор Владимир Богоевски го отвори финалниот настан во рамки на проектот ,, Спорт за општествен напредок” чија цел е да се промовираат спортските и олимписките вредности кај младите лица. Практичниот дел на работилницата го предводеа двете Олимпијки Наташа Мешковска и Пулексенија Јованоска, кои го споделија своето искуство од настап на Олимписките Игри и преку спортско рекреативни активности ја потенцираа значајноста на спортот за личен развој кај младите.

Проектот е имплементиран од спортското здружение Спорт Соушал Солушнс а со поддршка од Француски Институт во Скопје и амбасада на Франција во Северна Македонија.

MOK ќе биде партнер и во следните активности и планирани настани на оваа тема.