Назад
ЗАЕДНИЧКИ ТРЕНИНГ НА НАЈДОБРИТЕ ТАЕКВОНДИСТИ

Денес Македонската Таеквондо Федерација одржа заеднички тренинг со сите надежни спортисти од клубовите членки на МТФ.

На овој тренинг присуствувааа претседателот на МОК, Даниел Димевски, генералниот секретар Сашо Поповски и спортскиот директор Владимир Богоевски. Ги гледаа вештините на нашите олимпијци и носители на медал, Дејан Георгиевски и останатите. МОК е партнер и поддржувач на Македонската Таеквондо Федерација и во иднина заеднички ќе доаѓаме до нови врвни спортски резултати.