Назад
ПРЕЗЕНТИРАНА СТУДИЈА ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ ВО СПОРТОТ

Претседателот на Олимпискиот Комитет М-р. Даниел Димевски се обрати на настанот организиран од УН Вомен канцеларијата во Скопје на којшто за првпат кај нас се презентираше подготвената студија за родова еднаквост во спортот.


Силвија Митевска, претседателката на Комисијата за родова еднаквост при МОК даде стручен придонес кон оваа публикација а воедно во рамки на настанот го модерираше панелот со врвни спортистки и спортски работнички.


Линк до публикацијата на македонски и англиски јазик 👇

https://eca.unwomen.org/en/digital-library/publications/2022/11/gender-equality-in-sport-in-north-macedonia