Назад
ЛАСЕР РАН 2022

Денеска, во ООУ Лазо Ангеловски се оддржа за прв пат во нашата држава настанот Ласер Ран Скопје 2022 на кој што учествуваа 150 учесници. Учесниците беа на возраст од 9 до 14 години и се натпреваруваа во ласерско пукање и трчање. Овој настан е организиран од страна на Модерен Пентатлон Асоцијацијата на Северна Македонија, во соработка со Македонски Олимписки комитет, општина Аеродром и ООУ Лазо Ангеловски.

Ласер ран претставува почеток на уште една успешна приказна која се надеваме дека ќе се одржува секоја година со се поголем број на учесници, почнувајќи од 9 до 70 години.